Veldeman

Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Blijdorp vzw verkoopt unieke Ros Beiaard kunstwerken

Op donderdag 10 juni werd in Blijdorp Dendermonde een uniek kleiwerk van het Ros Beiaard overhandigd  aan Gert, Stijn, Toon en Stefaan Veldeman. Door de aankoop van dit bijzonder kunstwerk willen de broers hun sympathie en steun uitdrukken voor de werking van Blijdorp, waar bijna 500 jongeren en volwassenen met een mentale beperking beroep op doen.

 

In het creatief atelier van de dagbesteding in Blijdorp Campus Dendermonde maken een groep enthousiaste deelnemers – allemaal mensen met een verstandelijke beperking – wekelijks verschillende werkjes in klei.  Voor het 50-jarig jubileum van Blijdorp in 2020 creërden ze 10 exclusieve grote Ros Beiaardpaarden. Met de opbrengst willen ze investeren in renovatiewerken in Blijdorp.

Stijn Veldeman: “We waren meteen enthousiast toen we kennis maakten met dit unieke project van Blijdorp. Niet alleen kunnen we zo als lokale ondernemer onze verbondenheid uitdrukken met deze organisatie; het kleiwerk zelf is een staaltje van mooi vakmanschap en het feit dat het gemaakt is door mensen met een beperking, maakt het net iets specialer voor ons door de warme boodschap die erachter zit. Uiteraard krijgt het een mooie plaats in ons bedrijf, onze passie voor het Ros kunnen we moeilijk onder stoelen of banken steken.”

steun blijdorp

Enkele paarden werden reeds gereserveerd, er zijn nog unieke exemplaren te koop. Het kunstwerk van Ros Beiaard staat op een mooie houten sokkel – met verwijzing naar 50 jaar Blijdorp – en heeft een unieke nummering. De prijs is 1.000 euro en de opbrengst wordt geïnvesteerd in de renovatiewerken in Blijdorp. Neem hiervoor contact op met Sonja De Wolf in Blijdorp (buggenhout@blijdorp.be / 052/39 99 90) of Peter Meyers van Belfius Dendermonde.

Geïnteresseerden hebben ook nog steeds de mogelijkheid om een kleiner kleipaardje aan te kopen, een bijzonder geschenk waar een mooi verhaal achter zit. Meer info hierover op https://blijdorp.be/giften-kleipaardje.

Offerte aanvragen